2510 Корсет платнен лумбален со фишбајни

02 Опис на производот

Медицински индикации:

М51(М51.0–М51.9) заболувања на интервертебралниот диск;

М47.0–М47.9 спондилоза;

М48.3–М48.5 спондилопатии;

М43.1 спондилолистеза;

М54.3 ишијалгија;

М54.4 лумбаго со ишијалгија;

М54.5 долногрбна болка;

М54.9 дорзалгија, неозначено;

Т91.1 секвели од фрактура на рбет;

S32.0 фрактура на лумбален пршлен;

S32.7 мултипли фрактури на лумбалниот рбет и карлицата;

S32.8 фрактура на други и неозначени делови на лумбалниот рбет и карлица;

S33.0 трауматска руптура на лумбален интервертебрален диск;

S33.1 дислокација на лумбален пршлен;

Kај зачестен болен синдром на лумбо сакрален рбет, евидентиран кај избран лекар, спондилодеза, спондилолистеза;

 Карактеристики:

-прави правилно позиционирање на лумбална кичма;

-прави растеретување и стабилизација;

-ја намалува болката;

-изработен е од еластична аерична бандажа, поставувањето е со лепливи траки кои овозможуваат индивидуално прилагодување и компресија. Удобен е за носење при работа, а пластичните фишбајни ја дополнуваат поддршката и стабилизацијата;

Големини:

Големина Обем на половина/cm
S 60-70
M 70-80
L 80-95
XL 95-110
XXL 110-120
XXXL 120-130

Потврдата за ова ортопедско помагало може да ја издаде : Ортопед, Физијатар или Хирург