02 Опис на производот

Медицински индикации:

M40 (M40.0 – M40.2) кифоза;

кифоза и сколиоза од различна генеза;

Карактеристики:

-корегира неправилно држење;

-намалува болка;

-изработен од еластична бандажа која дава удобност при користење на корсетот;

-метални шини кои прават добра стабилизација и поддршка на рамениот појас и грбот;

-корсетот е изработен од еластична бандажа која дава удобност при користење, а металните шини прават стабилизација и поддршка на рамениот појас и грбот;

Големини:

Големина Обем на половината/cm
XS 40-46
S 46-54
M 54-64
L 64-76
XL 76-90
XXL 90-105

Потврдата за ова ортопедско помагало може да ја издаде : Ортопед или Физијатар