02 Опис на производот

Медицински индикации:

-чувство на нестабилност;

-дегенеративни промени;

-карпал тунел синдром;

-реуматоиден артритис;

-зглобни изливи;

Карактеристики:

-прави стабилизација и компресија;

-намалува болка;

-ја подобрува функцијата на зглобовите и тетивите;

-SKINGUARD технологија – интегрираните антибактериски влакна придонесуваат за голема удобност и комфорт при носењето. Истовремено го спречува растот на бактериите и значително го намалуваат мирисот;

-тродимензионален материјал што ја прави удобна за носење;

-еластичните рабови превенираат констрикција;

Големини:

Страна Големина Обем на рачен зглоб/cm
Десна-Лева XS 14-15
Десна-Лева S 15-16
Десна-Лева M 16-17
Десна-Лева L 17-18
Десна-Лева XL 18-19
Десна-Лева XXL 19-20