02 Опис на производот

Медицински индикации:

G56.3 лезија на радијален нерв

T95.2 секвели од изгореници, корозија и смрзнатици на горен екстремитет

Кај ревматиден артрит, одземеност од било која генеза

Карактеристики:

-овозможува вежби за прсти во случаи на вкочанетост или неактивност;

-изработен е од пластична маса обложена со мек и пријатен материјал со механизми за флексија и екстензија со можност за прилагодување;

Големини:

Страна Големина Обем на рачен зглоб/cm
Десна-Лева S 12-15
Десна-Лева M 16-19
Десна-Лева L 20-24

Потврдата за ова ортопедско помагало може да ја издаде : Ортопед, Физијатар или Хирург