02 Опис на производот

Медицински индикации:

Q68.0 конгенитална деформација на стерноклеидомастоидниот мускул;

M50 (M50.0 – M50.9) заболување на цервикален диск;

M53.0 цервикокранијален синдром;

M53.1 цервикобрахиален синдром;

M53.2 рбетни нестабилности;

S12 (S12.0 – S12.9) фрактура на вратот;

S13 (S13.0 – S13.6) дислокации, шинување и истегнување на зглобовите и лигаментите на ниво на вратот;

S16 повреда на мускул и тетива на ниво на вратот;

T91.1 секвели од фрактура на рбетот;

Карактеристики:

-намалува болка;

-прави релаксација на вратната мускулатура;

-превенција од болни движења;

-изработена е од мека медицинска пластика, на рабовите овложена со мек материјал за поголема удобност при користење;

-висината се регулира со помош на лепливи траки за прилагодување;

Големини:

Големина Обем на врат/cm
S(1) 22-27
M(2) 27-32
L(3) 32-38
XL(4) 38-44
XXL(5) 44-50

Потврдата за ова ортопедско помагало може да ја издаде : Ортопед, Физијатар или Хирург