Чорапи за дијабетично стапало

02 Опис на производот

Чорапите за дијабетичари  се анатомски и специјално дизајнирани наменети првенствено за дијабетичари, но и за луѓе со осетлива кожа. Изработени се од високо квалитетна мерино волна со сребрени јони кои овозможуваат мекост, пријатно чувство и удобност при носењето. Сребрените јони  спречуваат развој на непријатни мириси и појава на бактерии и габи. Не прават притисок и помагаат да се спречат иритациите и чешањето.