02 Опис на производот

Медицински индикации:

-остеопороза;

-остеопоротични скршеници;

-после оперативни зафати;

Карактеристики:       

-стабилизација и растеретување на цел рбетен столб;

-постојана компресија со што се редуцира болката;

-горниот дел на телото е подигнат и ги влечи рамениците назад во исправена положба;

-изработена е од еластична аерична бандажа;

-метални шини по должината на целиот рбетен столб;

-долниот дел се одделува и може да се користи како лумбален корсет;

Големини:

Големина Обем на половината/cm
S 70-80
M 80-90
L 90-100
XL 100-110
XXL 110-125