Коленска ортоза со фишбајни и стабилизатор на патела 2315A

02 Опис на производот

Медицински индикации:

-нестабилност на коленото;

-умерени повреди на страничните лигаменти;

-повреди на менискус;

-хондромалација;

-зглобни отекувања при артроза и артритис;

Карактеристики:

-страничното појачување со фишбајни кои претставуваат флексибилни пластични шини, прави добра поддршка и стабилизација;

-специјално дизајнирано силиконско перниче кое прави оптимална поддршка на пателата;

-со компресијата што ја прави значително ја намалува болката;

-дополнителни лепливи траки за индивидуално прилагодување;

-изработена од неопрен, кој ја задржува телесната температура со што се забрзува процесот на лечење;

-флексибилна и комфорна;

Големина Обем на колено/cm
S 31-33
M 33.60-36.20
L 36.80-39.40
XL 40-43.20