Стегач за лакт за епикондилит 50.303

02 Опис на производот

Медицински индикации:

-епикондилити(“тениски лакт”, “голферски лакт”) ;

-повреди на мускул и тетива;

Карактеристики:

-специјално дизајнирано  перниче прави притисок и ја намалува болката и прави растеретување на тетивата;

-направен од неопрен кој ја задржува телесната температура, подобрува циркулација и помага во процесот на лечење;

-универзална големина која се прилагодува