Статички вертикализатор PARAPION

01 Преглед на производ

02 Опис на производот

Со цел пациентот да ја прифати стоечката позиција создаден е статичкиот вертикализатор PARAPION кој овозможува целосна и безбедна исправена положба. Стабилна конструкција, ергономски потпирачи за колената, широк карличен појас, појас за граден кош се основни елементи кои овозможуваат безбедност и удобност за време на терапијата. Пациентот со овој вертикализатор е способен да го извршува процесот на рехабилитација како и едноставни домашни и професионални активности. Рамката е опремена со 4 тркала кои овозможуваат лесно преместување на пациентот.

 

Препорачан за следните медицински индикации:

-Церебрална парализа, различни типови и форми

-Повреди на мозокот и рбетниот столб со парализа и слабост на долните екстремитети, нарушување на рамнотежата и моториката со различна етиологија

-Демиелинизирачка болест (мултиплекс склероза)

-Менингоцела

-Мускулни заболувања со слабост и парализа (дистрофија, myasthenia gravis, myositis)

-Генетски заболувања

-Дегенеративни и невролошки заболувања

-Други состојби поврзани со мускулна слабост, парализа и мускулно-скелетни заболувања)

-После повреди на глава и рбетниот столб со парализа и пареза

Карактеристики:

-Обезбедува соодветна стабилност и сигурност на корисникот

-Едноставен начин на прилагодување и лесно склопување

-Го има во 3 големини