Статички вертикализатор LIFTER

01 Преглед на производ

02 Опис на производот

Електричниот двигател со интегрирано седиште му овоможува на пациентот самостојно користење со помош на далечински двигател. Моќниот електричен погон може да подигне пациенти и до 120кг. тежина. Постои можност за додатна опрема со стабилизатор за горниот дел од телото што совршено го имобилизира градниот кош. Седиштето служи и како карлична потпора која го задржува пациентот во правилна положба и му дава сигурност во вертикализаторот.

 

Препорачан за следните медицински индикации:

-Церебрална парализа, различни типови и форми

– Повреди на мозокот и рбетниот столб со парализа и слабост на долните екстремитети, нарушување на рамнотежата и моториката со различна етиологија

-Демиелинизирачка болест (мултиплекс склероза)

-Менингоцела

-Мускулни заболувања со слабост и парализа (дистрофија, myasthenia gravis, myositis)

-Генетски заболувања

-Дегенеративни и невролошки заболувања

-Други состојби поврзани со мускулна слабост, парализа и мускулно-скелетни заболувања)

-После повреди на глава и рбетниот столб со парализа и пареза

Карактеристики:

-Обезбедува соодветна стабилност и сигурност на корисникот

-Пациентот може да се исправи сам и да оди самостојно

-Употреба на електричен погон која обезбедува тивко работење на вертикализаторот

-Едноставен начин на прилагодување и лесно склопување

-Систем за исправена положба која го користи механизмот на електричен двигател и далечински управувач кои помагаат во усвојувањето на исправена положба

-Ергономски обликувани и прилагодливи потпирачи за коленото обезбедуваат совршена стабилизација на долните екстремитети