Ортоза за фиксација на зглоб на шака 872/873

02 Опис на производот

Медицински индикации:

-посттрауматски повреди;

-артритис;

-тендонитис;

-постоперативно;

-карпал тунел синдром;

Карактеристики:

-обезбедува висока стабилност на рачниот зглоб со помош на интегрирани анатомски обликувани метални шини кои имаат можност да се отстранат;

-еластичните траки прават дополнителна компресија и стабилност и можност за индивидуално прилагодување;

-заштита од несакани движења;

Големини:

Големина Обем на рачен зглоб/cm
S 14-16.5
M 16.5-19
L 19-21.6
XL 21.6-24.1