Превентивни чорапи – потколени

02 Опис на производот

Медицински индикации:

-превенција од тромбоза;

-кај професии кои подразбираат долго седење или стоење, трудници и превентивно кај генетски предиспозиции за варикозитети;

Карактеристики:

-70 DEN и степен на компресија 15-18mmHg ;

-140 DEN и степен на компресија 18-21mmHg;

-имаат масажно дејство со што ја подобруваат циркулацијата и ефикасно превенираат венски тромбози и отоци на нозете;