Превентивни чорапи – натколени

02 Опис на производот

Медицински индикации:

-превенција од тромбоза;

-кај професии кои подразбираат долго седење или стоење, трудници и превентивно кај генетски предиспозиции за варикозитети;

Карактеристики:

-140 DEN и степен на компресија од 14-18mmHg;

-имаат масажно дејство со што ја подобруваат циркулацијата и ефикасно превенираат венски тромбози и отоци на нозете;

-силиконска трака која го намалува ризикот од спуштање на чорапот;