01 Преглед на производ

02 Опис на производот

Медицински индикации:

К40-К46 хернии 

O26.9 состојба поврзана со бременоста, неозначено;

O30(O30.0-O30.9) мултипла гестација;

O32(O32.0-O32.9) грижа за мајката кај позната или претпоставена неправилна положба на фетусот;

Карактеристики:

-дизајниран е да прави поддршка на абдоминалната мускулатура;

-со помош на лумбалниот дел што го има прави растеретување на лумбалниот (долниот) дел на кичмата;

-го намалува притисокот од тежината и ја намалува болката;

-едноставен за поставување со помош на лепливи траки за индивидуално прилагодување, што овозможува носење во текот на целата бременост;

Големини:

S; M; L; XL

Потврдата за ова ортопедско помагало може да ја издаде : Хирург или Гинеколог