Појас за спуштен стомак – мидер

02 Опис на производот

Медицински индикации:

-при деформации на стомакот по породување и при слабеење;

-по абдоминални и гинеколошки оперативни зафати;

-абдоминални мускулни повреди и трауми;

-опуштена абдоминална мускулатура;

 Kарактеристики:

-прави поддршка и компресија на абдоминалната мускулатура;

-дизајниран е така да го обликува телото и може да се користи и од естетски причини;

-изработен од цврст и еластичен материјал појачан во делот на абдоменот;

Големини:

Големина Обем на половина/cm
1 60-65
2 65-70
3 70-80
4 80-90
5 90-105
6 105-120