02 Опис на производот

Медицински индикации:

-скршеници;

-луксации и скршеници на колк и карлица со цел спречување на ротација;

Карактеристики:

-ограничува внатрешна и надворешна ротација;

-прави стабилизација на стапалото;

-изработена е од танок пластичен материјал обложен со мек материјал кој има можност да се вади и на тој начин лесно се одржува хигиена;

-благодарение на прилагодливиот дел во форма на буквата “Т” кој е прицврстен со леплива трака, е овозможено прилагодување на балансот на стапалото.

Големини:

Големина Број на обувки
S 35-37
M 38-40
L 40-44