Ортоза за фиксација на прст – напрсток

02 Опис на производот

Медицински индикации:

-имобилизација при повреди;

-контрактури;

-ревматски заболувања;

Карактеристики:

-изработена од лесна пластика која се фиксира со медицински фластер;

-перфориран заради подобра вентилација;

-имобилизација само на врвот на прстот со првиот соседен зглоб;

-сочувана подвижност на прстот во останатите зглобови;

Големини :

Големина Cm
S 4.5-5
M 5-6
L 6-7
XL 7-8
XXL 8-9