Ортоза за фиксација на палец – Diagonal Comfort

02 Опис на производот

Медицински индикации:

-истегнувања;

-сублуксации/дислокации;

-остеоартритис на зглобот на палецот;

-иритации на карпометаркарпалниот и метакарпофалангеалниот зглоб на палецот;

Карактеристики:

-стабилизирање и ослободување на карпометаркарпалниот зглоб на палецот;

-намалување на болка;

-направен од специјален удобен материјал;

-алуминиумска шина која дава дополнителна поддршка која по потреба има можност да се отстрани;

Големини:

Страна Големина Обем на рачен зглоб/cm
Десна-Лева XS 13-14
Десна-Лева S 14-16
Десна-Лева M 16-18
Десна-Лева L 18-20
Десна-Лева XL 20-22