Ортоза за фиксација на зглоб на шака (долга) 878/879

02 Опис на производот

Медицински индикации:

-функционално лечење кај пострауматски и постоперативни состојби;

-карпал тунел синдром;

-остеоартритис;

-фрактури;

-нестабилност на рачниот зглоб.

Карактеристики:

-анатомски обликуван продолжен модел на ова ортоза дава прикладно и добро решение при фиксација на рачниот зглоб;

-металните шини можат по потреба да се извадат;

-достапна во неколку големини;

-дава одлична подршка благодарение на продолжената интегрирана метална шина, која по потрeба може да се отстрани;

Големини:

Големина Обем на рачен зглоб / cm
S 14-16.5
M 16.5-19
L 19.21.6
XL 21.6-24.1