Ортоза за стабилизација – Malleo Sprint

02 Опис на производот

Медицински индикации:

-нестабилност на лигаментите;

-постоперативен или посттрауматски третман по руптура на лигаментите;

-тешка дисторзија на зглобот;

-хронична нестабилност на скочен зглоб;

Карактеристики:

-комбинацијата на пластичниот скелет и траките обезбедуваат високо ниво на стабилност и спречуваат несакани движења;

-анатомско обликуваните перничиња обезбедуваат високо ниво на удобност. Материјалот под стапалото и екстремно меката поставеност спречуваат да се создадат точки на притисок;

-едноставна за користење;

-може да се носи во обувки;

Големини:

Големина Обем на глужд/cm
XS 25.5-28.0
S 28.0-30.5
M 30.5-33.0
L 33.0-35.5
XL 35.5-38.0