Ортоза за стабилизација на патела – Patella Pro

02 Опис на производот

Медицински индикации:

-пателофеморален синдром;

-луксации и сублуксации на патела;

-пателарна нестабилност;

-хондромалација и хондропатија на патела;

-предна болка во колено после оперативни зафати;

Карактеристики:

-контролираната компресија го стабилизира и го намалува оптеретувањето на коленото;

-ја намалува болката и ја подобрува функцијата на коленото;

-динамичниот механизам за позиционирање на ортозата ја поставува  пателата  во физиолошка позиција при флексија на коленото од 10-30 степени;

-овозможува прецизно следење на пателата, нема прекумерна корекција и поместување на пателата;

-удобна за носење и едноставна за користење;

-иновативниот материјал комбинира компресија, продор на воздух и заштита од лизгање при носење на ортозата;

Се мери обемот на надколеница и подколеница на 15cm од центарот на пателата

Страна Големина Обем на подколеница/cm Обем на надколеница/cm
Десна-Лева XS 32-35 40-44
Десна-Лева S 35-38 44-48
Десна-Лева M 38-41 48-52
Десна-Лева L 41-44 52-56
Десна-Лева XL 44-48 56-61