02 Опис на производот

Медицински индикации:

-хемипареза/хемиплегија;

-сублуксации на рамо и во невролошки случаеви;

-периферни нервни оштетувања на вратен дел од рбет;

Карактеристики:

-овозможува олеснување и намалување на болката;

-подобрување на држењето на телото поради подобрена психомоторна контрола, која резултира со повеќе движења на рамото и раката;

-дава сигурност што се овозможува рана рехабилитација;

-направена е од мек и пријатен материјал кој ја регулира температурата што го овозможува потребниот комфор при користење;

-може да биде целосно отворена што ја прави лесна за поставување;

-се препорачува да се носи за цело време на рехабилитацијата ;

Големини:

Страна Големина Обем на гради/cm
Десна-Лева XS 79-86
Десна-Лева S 87-94
Десна-Лева M 96-102
Десна-Лева L 103-110
Десна-Лева XL 111-118