02 Опис на производот

Медицински индикации:

-иритации на лакт;

-епикондилити (“тениски лакт”, “голферски лакт”);

-мекоткивни повреди и состојби;

-зглобни и периартикуларни изливи;

Карактеристики:

-прави целна компресија со што ја намалува болката;

-помага при апсорбција на хематоми и отоци;

-ја подобрува функцијата на лакотниот зглоб;

-силиконски перничиња кои прават микро масажа;

-тродимензионален материјал што ја прави удобна за носење;

-рабовите се со помала компресија;

-SKINGUARD технологија – интегрираните антибактериски влакна придонесуваат за голема удобност и комфорт при носењето. Истовремено го спречува растот на бактериите и значително го намалуваат мирисот;

Големини:

Големина Обем на подлактица/cm
XS 17-19
S 19-21
M 21-23
L 23-25.5
XL 25.5-28
XXL 28-31