02 Опис на производот

Медицински индикации:

-во процесот на рехабилитацја при повреди, заболувања и дисфункција на зглобот на колкот;

-болка во зглобот на колкот од различна етиологија;

-дегенеративни промени на зглобот на колкот;

Карактеристики:

-обезбедува компресија на меките ткива околу колкот;

-обезбедува топлина, заштита и поддршка на меките ткива околу колкот;

-изработена е од двојно ламиниран перфориран неопрен кој овозможува продирање на воздухот;

-благодарение на воздушните канали на неопренскиот материјал го редуцира прекумерното потење без губење на телесната температура;

-овозможува поддршка на колкот со помош на пластичната шина;

Големини:

Големини Обем на колк/cm Обем на натколеница/cm
S 70-80 40-45
M 80-90 46-51
L 90-100 52-57
XL 100-110 58-65