Мобилна колк ортоза (кокситис) 71.021

02 Опис на производот

Медицински индикации:

-после операции на колк;

-стабилизација кај неоперабилни пациенти;

-нестабилности;

-дислокации;

Карактеристики:

-прави стабилизација на зглобот на колкот;

-оневозможува ротација;

-спречува дислокации;

-можност за ограничување на движењата со помош на степенест регулатор;

-изработен од пластичен материјал обложен со мека и удобна подлога и метална шина со можност за индивидуално подесување;

Големини:

Страна Големина Обем на колк/cm Обем на бут/cm
Десна-Лева S 70-80 40-45
Десна-Лева M 80-90 46-51
Десна-Лева L 90-100 52-57
Десна-Лева XL 100-110 58-65