Митела за фиксација на горни екстремитети 30.303

02 Опис на производот

Медицински индикации:

-повреди на рамо и рака;

-постоперативна и посттрауматска имобилизација на рамо;

-повреди на меките ткива;

Карактеристики:

-прави фиксација на раката кон телото;

-ја стабилизира раката во посакуваната позиција;

-не прави оптеретување кај вратот;

-изработена е од мек материјал што ја прави удобна и пријатна за носење;

-едноставна за користење;

Големини:

Големина Обем на гради/cm
S 34-38
M 38-44
L 44-50
XL 50-58
XXL 58-66