2511 Корсет платнен лумбален со метални шини

02 Опис на производот

Медицински индикации:

М51(М51.0–М51.9) заболувања на интервертебралниот диск;

М47.0–М47.9 спондилоза;

М48.3–М48.5 спондилопатии;

М43.1 спондилолистеза;

М54.3 ишијалгија;

М54.4 лумбаго со ишијалгија;

М54.5 долногрбна болка;

М54.9 дорзалгија, неозначено;

Т91.1 секвели од фрактура на рбет;

S32.0 фрактура на лумбален пршлен;

S32.7 мултипли фрактури на лумбалниот рбет и карлицата;

S32.8 фрактура на други и неозначени делови на лумбалниот рбет и карлица;

S33.0 трауматска фрактура на лумбален интервертебрален диск;

S33.1 дислокација на лумбален пршлен;

Кај зачестен болен синдром на лумбо сакрален рбет, евидентиран кај избран лекар, спондилодеза, спондилолистеза;

Карактеристики:

-намалува болка;

-прави стабилизација и спречува повреди при физичка активност;

-изработен од цврста аерична еластична бандажа која го прави стабилен и лесен за носење. Mеталните шини даваат висока стабилност;

Големини:

Големина Обем на половината/cm
S 60-70
M 70-80
L 80-95
XL 95-110
XXL 110-120

Потврдата за ова ортопедско помагало може да ја издаде : Ортопед, Физијатар или Хирург