Компресивни превентивни потколени чорапи

02 Опис на производот

Медицински индикации:

– трпки во нозете;

– отеченост, чувство на замор;

– превентивно за спречување на варикозитети;

– долготрајно седење, стоење или патување;

Контраиндикации

– атрериски заболувања во напредна фаза;

– срцев застој;

– септички флебитис;

Карактеристики:

– степенот на компресија ( 14-18 mmHg) има улога во спречување и ублажување на отекувањето на нозете, чувството на тежина на нозете и варикозитетите;

– состав на материјалот: 60% памук (збогатен со сребрени јони), 26% поиламид, 14% еластин;

– тоа што немааат раб на прстите, вметнатиот антибактериски памук збогатен со сребрени јони и пријатната масажа, помагаат во зачувување на здравјето на нозете, а со тоа делуваат и превентивно;

– ги има во две бои: беж и црна;