Коленски апарат – редерсман 83.011

02 Опис на производот

Медицински индикации:

-постоперативна и посттрауматска имобилизација;

-после повреда и операции на лигаменти и секаде каде што има потреба од ограничување на движењата на коленскиот зглоб;

-руптура и реконструкција на преден и заден вкрстен лигамент;

-коленска нестабилност;

Карактеристики:

-ги ограничува движењата на коленскиот зглоб во положба која е потребна;

-дава стабилизација на коленскиот зглоб;

-овозможува контролирана подвижност на зглобот;

-спречува хиперекстензија;

-универзална големина, индивидуално прилагодлива;

-степенест регулатор со чија помош се одредува флексија(свиткување) и екстензија(исправање) на коленото, што овозможува рана мобилизација после операции и повреди