Коленска ортоза со фишбајни 20.104

02 Опис на производот

Медицински индикации:

-нестабилност на коленото;

-умерени повреди на страничните лигаменти;

-повреди на менискус;

Карактеристики:

-страничното појачување со фишбајни кои претставуваат флексибилни пластични шини, прави добра поддршка и стабилизација;

-со компресијата што ја прави значително ја намалува болката;

-дополнителни лепливи траки за индивидуално прилагодување;

-изработена од неопрен, кој ја задржува телесната температура со што се забрзува процесот на лечење;

-со отвор на патела;

-флексибилна и комфорна;

Големина Обем на колено/cm
S 34-36
M 36-38
L 38-41
XL 41-44
XXL 44-47