Коленска ортоза со метални шини 2315 B

02 Опис на производот

Медицински индикации:

-дегенеративни промени;

-умерена посттрауматска и постоперативна нестабилност;

-сублуксација на патела;

-нестабилност на страничните  лигаменти;

Карактеристики:

-металните шини кои се вметнати од двете страни (латерално и медијално)  даваат максимална поддршка и растеретување на коленото и спречуваат несакани ротации;

-го следат физиолошкото движење на коленото за време на свиткување (флексија) и истегнување (екстензија);

-специјално дизајнирано силиконско перниче кое прави оптимална поддршка на пателата;

-со компресијата што ја прави значително ја намалува болката;

-дополнителни лепливи траки за индивидуално прилагодување;

-изработена од неопрен, кој ја задржува телесната температура со што се забрзува процесот на лечење;

-флексибилна и комфорна;

Големина Обем на колено/cm
S 31-33
M 33.60-36.20
L 36.80-39.40
XL 40-43.20