Коленска ортоза со метални шини (целосно отворлива) 20.404

02 Опис на производот

Медицински индикации:

-дегенеративни промени;

-умерена посттрауматска и постоперативна нестабилност;

-нестабилност на страничните лигаменти;

Карактеристики:  

-металните шини кои се вметнати од двете страни (латерално и медијално)  даваат максимална поддршка и растеретување на коленото и спречуваат несакани ротации;

-го следат физиолошкото движење на коленото за време на свиткување (флексија) и истегнување (екстензија);

-со компресијата што ја прави значително ја намалува болката;

-дополнителни лепливи траки за индивидуално прилагодување;

-целосно отворлива;

-флексибилна и комфорна;

Големина Обем на колено/cm
S 34-36
M 36-38
L 38-41
XL 41-44
XXL 44-47