Коленска ортоза за фиксација на патела 5220

02 Опис на производот

Медицински индикации:

-болки во колено;

-зглобна нестабилност;

-хондромалација;

-зглобни отекувања при артроза и артритис;

-дислокација/сублуксација на патела;

Карактеристики:

-помага во апсорбција на хематомите и отоците, а со компресијата што ја прави ја намалува болката;

-специјално дизајнирано силиконско перниче кое прави оптимална поддршка на пателата;

-универзална големина, се подесува индивидуално со помош на лепливи траки;

-изработена од неопрен, кој ја задржува телесната температура со што се забрзува процесот на лечење;

-целосно отворена коленска ортоза, флексибилна и комфорна;