Коленска ортоза за фиксација на патела 20.101

02 Опис на производот

Медицински индикации:

-болки во колено;

-зглобна нестабилност;

-хондромалација;

-зглобни отекувања при артроза и артритис;

– дислокација/сублуксација на патела;

Карактеристики:

– помага во апсорбција на хематомите и отоците, а со компресијата што ја прави ја намалува болката;

-специјално дизајнирано силиконско перниче кое прави оптимална поддршка на пателата;

изработена од неопрен, кој ја задржува телесната температура со што се забрзува процесот на лечење;

-флексибилна и комфорна;

Големина Обем на колено/cm
S 34-36
M 36-38
L 38-41
XL 41-44
XXL 44-47