Инвалидска количка за церебрална парализа Aurora

01 Преглед на производ

02 Опис на производот

Инвалидската количка за церебрална парализа Aurora е наменета за најмладите корисници со ограничени локомоторни способности и е изработена од лесни материјали. Најголема предност е нејзиното мултифункционално седиште. Постои можност да се постави седиштето во позиција напред или назад, во зависност од потребите, со што му овозможува на детето комуникација со околината. Функцијата за навалување овозможува непречено прилагодување на наслонот на целото седиште. Прилагодливите перничиња и страничните потпирачи овозможуваат одлична странична стабилизација. Има можност за промена на висината на потпирачот за глава, аголот на потпирачот за грб и потпирачите за нозете. Количката е опремена со амортизери. Предните тркала го олеснуваат маневрирањето на количката во тесни простори. Има абдукционен клин кој по потреба може да се отстрани и систем за безбедност со каиши за градите и карлицата.

Количката е лесно склоплива и е во една големина.

Ширина на седиштето (со перниче)     18 cm

Ширина на седиштето (без перниче)     27 cm

Длабочина на седиштето     30 cm

Висина на потпирачот за глава     43-51 cm

Ширина на потпирачот за грб (со перниче)     20 cm

Ширина на потпирачот за грб (без перниче)    28 cm

Должина на потпирачот за нозе     23, 26, 28 cm

Висина на потпирачот за грб     55 cm

Длабочина на седиштето до клинот за абдукција   11-22 cm

Максимална тежина на корисникот   40 кг