Инвалидска количка за церебрална парализа Racer

01 Преглед на производ

02 Опис на производот

Racer е инвалидска количка за церебрална парализа која го подобрува секојдневното функционирање кај лица со ограничени локомоторни способности. Стабилната конструкција и системот на поддршка ги прават корисниците да се чувствуваат безбедно и сигурно. Дизајнот на седиштето има големо влијание врз правилната положба при седење, го корегира неправилното седење и спречува негово влошување. Со богатата опрема што ја поседува овозможува индивидуално прилагодување.  Оваа количка особено се препорачува за возење при нерамни терени. Склопувањето и расклопувањето е брзо и едноставно, така да го олеснува транспортот и складирањето. Има четири големини и е изработена од материјали кои дишат и се лесни за одржување.

Карактеристики:

Големина 1   Големина 2   Големина 3   Големина 4

-Ширина:                             63cm                65cm                68cm                74cm

-Должина:                           107cm                128cm             145cm              145cm

-Висина:                               106 cm              106cm             106cm              106cm

-Ширина склопена:         63cm                  65cm               68cm                74cm

Должина склопена:          105 cm              113cm              125cm              125cm

-Висина склопена:            50 cm                52cm                58cm               58cm

-Тежина:                              24 кг                  27 кг                30 кг                31 кг