Имобилизатор за скочен зглоб 30100/30101

01 Преглед на производ

02 Опис на производот

Медицински индикации:

-посттрауматски состојби;

-повреди на лигаменти;

-нестабилности на скочен зглоб;

-после скршеници;

-дисторзии;

Карактеристики:

-помага во апсорбција на хематомите и отоците;

-прави стабилизација на зглобот;

-со компресијата што ја прави помага во намалување на болката;

-изработен е од два дела од пластичен материјал од внатрешната страна исполнети со гел кој овозможува ладење и/или греење на зглобот во зависност од потребата;

-се фиксира со лепливи траки;

-се изработува за десна и за лева нога и е со универзална големина;