Еластична коленска ортоза со фишбајни 20.402

02 Опис на производот

Медицински индикации:

-болки во колено;

-зглобна нестабилност;

-хондромалација;

-зглобни отекувања при артроза и артритис;

-умерени повреди на страничните лигаменти;

Карактеристики:

-страничното појачување со фишбајни кои претставуваат флексибилни пластични шини, прави добра поддршка и стабилизација;

-помага во апсорбција на хематомите и отоците, а со компресијата што ја прави ја намалува болката;

-специјално дизајнирано силиконско перниче кое прави оптимална поддршка на пателата;

изработена од еластична аерична ткаенина што ја подобрува перспирацијата;

-флексибилна, еластична и комфорна;

Големина Обем на колено/cm
S 34-36
M 36-38
L 38-41
XL 41-44
XXL 44-47