Динамична коленска ортоза – Genu Arexa

02 Опис на производот

Медицински индикации:

-руптура и реконструкција на преден и заден вкрстен лигамент;

-коленска нестабилност;

-стабилизација и ограничување на движењето после операција на менискус;

-дегенеративни нестабилности на коленото;

-после оперативни зафати на лигаментите;

Карактеристики:

-дизајнот на рамката е направен од цврста алуминиумска легура и дава највисока можна стабилност;

-латерално и медијално го стабилизира коленото;

-прилагодливи ограничувања на обемот на движење (ROM) при истегнување и свиткување на ногата;

-спречува хиперекстензија;

-овозможува рана мобилизација после оперативни зафати;

-мека кадифена подлога за висока удобност на пациентот;

-кружните траки околу коленото овозможуваат заштита од лизгање на ортозата;

-лентата под коленото има специјално анатомско перниче кое превенира несакани ротации на ортозата;

-благодарение на современиот дизајн има можност за подесување и на ширината со додавање или одземање на специјални дистанциони прстени, што е посебно важно во случаите каде што постои оток;

Се мери обем на коленото и обем на надколеница 15cm од центарот на пателата

Страна Големина Обем на колено/cm Обем на надколеница/cm
Десна-Лева S 32-37 39-46
Десна-Лева M 37-41 46-53
Десна-Лева L 41-46 53-61
Десна-Лева XL 46-50 61-69
Десна-Лева XXL 50-56 69-79