Динамички вертикализатор ACTIVALL

01 Преглед на производ

02 Опис на производот

Се користи во процесот на секојдневната рехабилитација која се одвива не само во болничките установи и одделенијата за рехабилитација, туку и во домашни услови. Вертикализаторот му овозможува на пациентот да може да застане и да се движи. Кај деца се овозможува да се направат првите чекори, а возрасните со помош на вертикализаторот ја одржуваат или ја враќаат својата кондиција. Лесен е и стабилен што му овозможува на пациентот лесно да се движи со него без напрегање, му дава сигурност и удобност при движењето. Може да се користи кај различни возрасни групи поради големиот број на големини. Вертикализаторот има значајна улога поради фактот што пациентот има можност да стекне ново искуство и да биде независен колку што  е можно повеќе.

Препорачан за следните медицински индикации:

-Церебрална парализа, различни типови и форми

-Повреди на мозокот и рбетниот столб со парализа и слабост на долните екстремитети, нарушување на рамнотежата и моториката со различна етиологија

-Демиелинизирачка болест (мултиплекс склероза)

-Менингоцела

-Мускулни заболувања со слабост и парализа (дистрофија, myasthenia gravis, myositis)

-Генетски заболувања

-Дегенеративни и невролошки заболувања

-Други состојби поврзани со мускулна слабост, парализа и мускулно-скелетни заболувања)

-После повреди на глава и рбетниот столб со парализа и пареза

Карактеристики:

– Обезбедува соодветна стабилност и безбедност на пациентот

– Пациентот може да се исправи и да чекори самостојно

– Едноставен начин на прилагодување и лесно склопување

– Вертикализаторот има две функции за употреба. Динамична и статичка функција

– Го има во повеќе бои