Динамички вертикализатор ACTIVALL CROS

01 Преглед на производ

02 Опис на производот

Вертикализаторот му овозможува на пациентот да може да застане и да се движи. Овие активности се можни благодарение на големите предни тркала и ротирачки задни тркала. Несомнено е дека има големо влијание врз самостојноста на пациентот и менталната состојба, му овозможува активности кои претходно не можел самостојно да ги обавува. Активната исправена положба ги стимулира сетилата и животот на пациентите го прави поудобен. Пациентите имаат шанса да застанат на нозе и да се движат. Овој вертикализатор вклучува рачна сопирачка и кошница за купување.

Препорачан кај следните медицински индикации:

-Церебрална парализа – различни типови и форми

-Повреди на мозокот и рбетниот столб со парализа и слабост на долните екстремитети, нарушување на рамнотежата и моториката со различна етиологија

-Демиелинизирачка болест (мултиплекс склероза)

-Менингоцела

-Мускулни заболувања со слабост и парализа (дистрофија, myasthenia gravis, myositis)

-Генетски заболувања

-Дегенеративни и невролошки заболувања

-Други состојби поврзани со мускулна слабост, парализа и мускулно-скелетни заболувања)

-После повреди на глава и рбетниот столб со парализа и пареза

Карактеристики:

-Вертикализаторот обезбедува соодветна стабилност и безбедност на пациентот

-Пациентот може да се исправи и да чекори самостојно

-Едноставен начин на прилагодување и лесно склопување

-Вертикализаторот има две функции за употреба. Динамична и статичка функција