Стандардна лесна инвалидска количка Start M6 Junior

01 Преглед на производ

02 Опис на производот

Start M6 Junior е лесна склоплива инвалидска количка за деца. Цврста е и подеднакво погодна за надвор и за во домашни услови. Изработена е од алуминиум.

Карактеристики:

-Странични панели со подесување;

-Подесувачки предни тркала;

-20’’,22”,24’’ тркала со брзо демонтирање;

-Одделни ногари со подесување на аголот;

-Интегриран систем против превртување;

-Ергономски наслон со 5 точки на подесување;

-Ширина на седиште: 28-38 cm;

-Длабочина на седиште: 31-37 cm;

-Висина: 30-37 cm;

-Тежина приближно 13.5 kg;

-Максимално оптеретување: 90 kg;