7502 Ортопедски градник со џебови за носење на вештачка дојка

01 Преглед на производ

02 Опис на производот

Медицински индикации:

Z90.1 Стекнат недостиг на дојка;

Q83.0 Конгенитално отсуство на дојката со отсутна брадавица;

C50 Малигна неоплазма на дојка;

Карактеристики:

Изработен е со внатрешни “џебови” за полесно поставување на вештачката дојка, што и дава стабилност и адекватна положба. Модерен и лесен за носење. Удобните и прилагодливи нараменици го поддржуваат обликот на градата без оптеретување и притисок на рамената. Го има во повеќе големини и бои.

Потврдата за ова ортопедско помагало може да ја издаде избраниот лекар.