02 Опис на производот

Карактеристики

-За лесно совладување на стрмни скалила

-Лесен и едноставен за употреба

-Технолошки иновативен, пристапот на грижливост кон крајниот корисник и внимание насочено кон деталите, доведоа во текот на годините за креирање на совршен гасеничар. Најновата верзија е развиена во тек на 8 години.

Неспоредливо лесно употребување на патентираниот систем  за маневрирање. дозволува ротирање на гасеничарот од 360 степени без многу напор. Сигурноста во управувањето и инжинерските решенија дозволуваат заштеда на енергија и долготрајност на батериите.

Сите иновации на помагалото се направени за да се олесни секојдневието на лицата со инвалидитет.

Едноставен за употреба – четирите тркала зa маневрирање овозможуваат самостојно ротирање на уредот на тесни скалила без многу напор

 

Технички карактеристики

Вкупна тежина 58 kg

Тежина со основна опрема 46 kg

Тежина на рачките со контролниот систем 12 kg

Тежина на полначот за батерии 0,7 kg

Максимална должина 1467 x ширина 713 x висина 990 mm

Моќност 300 W

Моќност на полначот 80 W

Напојување на полначот 220 V

Носивост 130 kg (опционо со доплата 150 kg или 180 kg)

Оперативен капацитет 540 скалила (за носивост од 85 kg)

Оперативен капацитет со минимално ниво на батерија 180 скалила (за носивост од 85 kg)

Минимална широчина на скалилата 770 mm

Минимална димензија на L скалила 980 x 980 mm

Минимална димензија на U скалила 980 x 1700 mm

Максимален агол  70% 35°

Температура за складирање и користење -20° / + 50°

Максимална брзина 15 скалила/min

Ги задоволува сите норми за безбедност и квалитет