Активна бандажа за колено – Genu Sensa

02 Опис на производот

Медицински индикации:

-состојби на иритација и оток на коленски зглоб;

-тендомиопатија;

-мекоткивни иритации после повреди и /или операции;

-чувство на нестабилност;

-оток и/или излив во коленскиот зглоб;

Карактеристики:

-помага во апсорпција на хематомите и отоците и ја намалува болката со контролирана компресија;

-ја растеретува пателата;

-помага за подобро функционирање на зглобовите и тетивите;

-Technogel перниче кое овозможува ефикасна микромасажа;

-SKINGUARD технологија – интегрираните антибактериски влакна придонесуваат за голема удобност и комфорт при носењето. Истовремено го спречува растот на бактериите и значително го намалуваат мирисот;

-тродимензионален материјал што ја прави удобна за носење и создава специфични зони на компресија и на тој начин помага при намалување на отокот;

-странична потпора со пружина која обезбедува дополнителна стабилност;

Се мери обемот на надколеницата 14cm од центарот на пателата и обем подколеницата 12cm од центарот на пателата

Големина Обем на подколеница/cm Обем на надколеница/cm
XXS 25-28 35-38
XS 28-31 38-41
S 31-34 41-44
M 34-37 44-47
L 37-40 47-50
XL 40-43 50-53
XXL 43-46 53-56