02 Опис на производот

Медицински индикации:

-скршеници на клавикула;

-неправилно држење на телото;

Карактеристики:

-помага при неправилно држење на телото со што прави растеретување и намалува болка;

-прави стабилизација и имобилизација при скршеници и повреди на клучна коска;

-направена е од нерастеглив материјал и велкро траки за индивидуално прилагодување;

-меката облога на ортозата дава удобност при користење;

Големини:

Големина Обем на половината/cm
S 54-60
M 60-66
L 66-73
XL 73-80