Ахилова чизма со воздух – Malleo Immobil Air Walker (high)

02 Опис на производот

Медицински индикации:

-постоперативно и конзервативно лечење на скршеница кај предниот дел на стапалото, метатарзусот и глуждот;

-искривување/превиткување на глуждот;

-после повреди на меките делови на стапалото;

-после руптура на Ахилова тетива со помош на “клинови” кои се вметнуваат под петата до посакуваниот агол;

Карактеристики:

-интегрираната пумпа е корисна за да се зголеми притисокот во стапалото и скочниот зглоб, обезбедувајќи поголема стабилност и подобро прилагодување;

-имобилизација на стапало и зглоб;

-помага во апсорпција на хематоми и отоци;

-брзо и лесно поставување и удобна за носење;

-изработена од лесен и издржлив материјал;

Големини:

Големина Број на обувки (одговара на лева и на десна нога)
S 31-35
M 36-42
L 43-45
XL 46-50