Антидекубитален душек POLYPLOT

02 Опис на производот

Едноделен антидекубитален душек од полиуретан.

Изработен е од високо отпорна пена со висока густина.

Овозможува максимално растеретување на притисокот на телото.

Аглите се заоблени поради полесно поставување на кревет.

Душекот е антибактериски и антиалергиски.

Димензии: 197x86x14 (одговара за кревет со димензии 200×90)

Носивост: до 130 кг.

Душекот е медицински тестиран.