3215 Перниче од полиуретан со мемориска пена обложено со текстил 661

01 Преглед на производ

02 Опис на производот

Карактеристики:

Анатомско перниче за растеретување при седење. Изработено е од еден слој мемори пена- полиуретан.

Навлакaта е од материјал направен од бамбус и е антибактериска и антиалергиска.

Навлакaта може да се пере.

Медицински индикации:

Додатоци на инвалидски колички се препишуваат за посебни потреби на осигуреното лице како додатоци на инвалидската количка со соодветни индикации.

Правото на додатоците за инвалидска количка се утврдува врз основа на потврда напишана од двајца лекари специјалисти, од кои едниот со специјалност по физијатрија или  ортопедија, другиот со специјалност по физијатрија, ортопедија, неврологија, невропсихијатрија или хирургија, а го потврдува со наод мислење лекарската комисија на Фондот